onsdag 9 oktober 2013

Vad får ni för reaktioner?

Vad tycker folk i er omgivning om eran besatthet/fascination/kärlek till julen? Vad tycker er familj, era vänner, era arbetskompisar? Är folk glada för er skull, för att ni har hittat något som ni verkligen älskar? Eller blir dom irriterad för att ni nämner en tid på året som får folk att stressa halvt ihjäl sig och som tömmer deras plånböcker? Har ni kanske haft turen att hittat någon som älskar julen lika mycket som er?

Jag får till 95% bara suck och stön tillbaka när jag nämner hur glad jag är för att julen snart är här, vissa är i och för sig realistiska och håller med - det är faktiskt BARA två månader kvar. Men det gör mig liten ledsen, att få dessa reaktioner, att bara få ett "skärp dig" kastat i ansiktet när man går runt och är superjulpirrig. Jag trycker ju inte ner dom och ger dom spydiga kommentarer när dom längtar till sommaren, och säger att den snart är här, i april. Det är ledsamt att en så underbar och vacker tid på året som julen ska göra folk så irriterade - jag förstår att det inte är lätt, om man ska göra mat till 50 personer och köpa julklappar till 6 barn, jag förstår att det blir stressigt då.. men det känns som ingenting blir lättare av att ha en dålig attityd. Att vara irriterad gör nog att allting blir jobbigare..

Så det är just därför jag är så glad när jag är här inne på min julblogg, på julbloggar.se och på alla era jättefina och spännande julbloggar - för här är alla glada, det är alltid bra stämning, alltid peppande kommentarer och bästa av allt: julkänsla till max. Jag är så glad för att få vara en del av detta!
15 kommentarer:

 1. Bra fråga! Jag har ju ingen julblogg men är en jul-älskare, något de i min närhet vet. Jag pratar nog inte "överdrivet" mycket om det.. Så inte så mycket reaktioner. När jag pratar om längtan eller stämning redan nu kanske folk kan tycka att jag är väl tidigt ute, men de är ändå inte negativa. Dock tänker jag varje år på hur tråkigt det är med negativa kommentarer om julen. Det är nästa mer negativa uppfattningar rent generellt kan jag känna. Alltså att man hör t ex "åh det är såå stressigt" "så dyrt" "så jobbigt att fara runt" "träffa släkten" osv.. Jag förstår inte riktigt problemen. Alla får ju fira julen som de själva trivs bäst med, man måste inte åka till släkten, måste inte köpa dyra julklappar osv. Jag förstår absolut att det kan vara svårt för en del som inte har pengar alls eller som har jobbiga minnen från jular. Men generellt sett önskar jag att fler kunde uppskatta julen i stället för att se allt negativt. För mig är julen varm, det handlar om gemenskap och mys, avslappning och umgänge. God mat, fin musik. Omtänksamhet. Hur kan det vara negativt :)? /JohannaN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med om allt du skriver om det negativa kring julen. Det är så tråkigt att det är så.. det finns ju så mycket vackert, och så mycket att vara glad för. Tur att vi, julälskande, finns, så att julen glittrar ännu mer :)

   Radera
 2. Folk runt mig brukar bli irriterade när jag säger att nu är det si och så många dagar kvar till jul,
  Dom brukar säga åt mig att sluta vara så negativ, men det verkar mer ha att göra med att folk vill att det ska vara sommar året runt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sluta vara så negativ? För att du menar att det är alldeles för Långt till jul eller va? Jo.. det är väl så. För det får man ju längta till.

   Radera
 3. Svårt det där. Jag brukar inte prata så mycket om att jag har en julblogg, men säger gärna att jag älskar julen. Jag har täntk som dig många gånger att varför är det fel att längta efter och planera julen när man får lov att längta efter sommaren? Kul att ha likasinnade jultokor på nätet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen underbart att kunna få dela det mysiga med andra här :)

   Radera
 4. Folk brukar mest himla med ögonen och tycka att jag är galen, men jag är van och bryr mig verkligen inte. Vissa har dock erkänt att de också börjat längta till julen när jag pratat om det! :) Men visst är det tråkigt med haters, vad hemskt det måste vara att ha en negativ inställning till julen och att känna sig tvingad att göra massa saker bara för att det är jul... Let's spread the Christmas love, säger jag!

  SvaraRadera
 5. Amen! Får också mest suckar och stön, vilket jag tycker är fruktansvärt. Som du säger är det ju inte roligt att få sådana kommentarer då man själv går omkring och är pirrig av jullängtan. Det var nog därför jag började julblogga för två år sen också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var därför jag började julblogga också, för att bli en del av glädjen, istället för det negativa :) så kul med folk som är lika galna i julen som jag!

   Radera
 6. Jag har haft det riktigt tufft i många år och tack och lov verkar min familj förstå att drömma/pyssla/tänka/baka inför julen är ett sätt för mig att må bra och finna någon mening med livet. Jag har nog till och med smittat dem ibland med julkänsla:)) Jag brukar försöka att hjälpa mina nära och kära med julgodis och julbak (och t o m städning ibland) om det kan göra att de känner mindre stress och rycks med i julstämningen... Nog får jag ett igenkännande skratt/muttrande när jag vill titta på julsaker i affärerna eller en julfilm i september, men på det hela taget så vet alla att jag älskar julen och accepterar det tack och lov! Börjar t o m bli sugen på att starta en egen julblogg till nästa år...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra, att dom flesta accepterar det :) helt underbart ju! :) Och ja, starta en julblogg!

   Radera
 7. Visst är det tur att en sida som julbloggar.se finns. Tänk en hel sida med en massa människor från landets alla hörn som älskar julen precis lika mycket som du själv! I min familj vet ju alla om hur jultokig jag är och de låter mig hållas och gläds åt min glädje. Dock i bekantskapskretsen kan man få väldigt många höjda ögonbryn och oförstående blickar när man nämner julen så här ett par månader innan, vilket är lite trist men jag har slutat bry mig och maler på ändå. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska helt enkelt också sluta bry mig, och prata om det ändå, precis som du - det låter roligast så :)

   Radera
 8. Hände senast idag på jobbet..... Nämnde lite hur mysigt det är att butikerna har börjat plocka fram lite julsaker. som pepparkakor och julmust. Men nej det får man inte tycka! Älskar julen, lyssnar på jullåtar mitt i sommaren och tittar upp i himelen så man inte ser marken och alla gröna blad, sedan så fantiserar man att det är en strålande dag med massor med snö på marken :).

  SvaraRadera