söndag 13 oktober 2013

Förändring.

Igår kväll satt jag och funderade på hur jag ville ha min julgran i år - om jag ville ha min vita partygran med silvrigt och lila pynt, och blinkande lampor. Men nej, inte i vardagsrummet. I år ska det bli förändring. Fast då kom problemet.. jag vill ju fortfarande ha min vita partygran med silvrigt och lila pynt, och blinkande lampor, framme. Men vart då? Jag har typ världens minsta lägenhet. Vardagsrummet sitter ihop med sovrummet (om man ens kan kalla det sovrum?), köket är nästan overkligen litet och ja, sen är det ju hallen.. men nej, där står katternas kattklös osv. Men då! Då kom jag på att den vita plastgranen är ju delbar - så tar jag bort bottendelen, så blir den inte alls så stor och hög, och tar ingen stor plats. Plus att jag redan innan hade funderat på att sätta ned granen i en plåthink (så snyggt) och då behövs ju inte "julgransfoten" på bottendelen.


Resultat: Här har jag alltså satt den vita plastgranen på bänken i köket, och det blev SÅ bra. Jag är verkligen supernöjd - dock är jag inte alls lika sugen på att ta ned julgranen igen, och ställa in i förrådet (jag kanske låter den stå? Ingen behöver ju få reda på det...).
8 kommentarer:

 1. Det är inte lätt! Vi köpte en vit plastgran ett år då det var för mycket snö för att välja ut en äkta.. den har vi använt en endast gång, men jag önskar att den kunde få vara med varje år vid sidan av den äkta. Men vart man ska ha granen är ju precis samma här, ett problem! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så tråkigt att man inte kan ha tio granar bredvid varandra - eller alltså, man Kan ju ha det - men det kanske blir lite för mycket ;) så jag är riktigt glad att jag kom på denna idén :)

   Radera
 2. Vilken toppenidé! Jag blir väldigt sugen på att göra något liknande, så slipper min vita gran spendera ytterligare en jul på vinden... Jag gillar ju att ha många julgranar... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) är glad att jag lyckades komma på detta - men jag har ju nördat ett X antal julbloggar och googlat en massa, så inspiration har man ju fått :)
   Usch nej! Vinden, förråden.. nej. Ut med den bara :) Ja, jag vill också ha flera - fast då inte på samma ställe.. och det är ju lite svårt i ett sådant här litet utrymme.

   Radera
 3. Tycker den kan stå kvar opyntad, sen när det närmar sig jul så kan du ju pynta den ;-)

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Tack :) och tack! Ibland lyckas jag ;)

   Radera